четвъртък, 30 август 2012 г.

Как се роди „Звезда”-та на Тони Стораро


Тони Стораро разкри истината за това как се е появила идеята за последната му песен „Ако една звезда си”, чието видео вече можете да гледате ексклузивно в ефира на Фен ТВ. Звездата на Diapason Records призна, че българският текст е създаден по настояване на гръцкия композитор.
Само два дни след появата си, актуалното парче на Човека-глас вече може да се похвали с много почитатели. Романтичната балада „Ако една звезда си” успя да докосне сърцата на много фенове и те изказаха ласкави отзиви за новия проект на Големия Тони в интернет пространството.
Музиката на песента е дело на гръцкия композитор Кирякос Пападопулос, който е създал десетки хитове, популярни не само в родината му, но и в други страни по света. Тони Стораро също има негови парчета в репертоара си, сред които са  „Така ме запомни”, „Последен шанс” и „Мъжко признание”. Хитмейкърът от Гърция е имал възможност няколко пъти да се срещне лично с нашия изпълнител и не крие, че е впечатлен от вокалните му качества. Затова когато топартистът на Diapason Records поискал да закупи правата на песента “An eisai ena asteri”, която се изпълнява от Никос Вертис, Пападопулос веднага се съгласил. Единственото му условие било българският текст да запази духа на оригиналната версия. „Съобразих се напълно с желанието му. Затова поверих текста на Дони Василева, която владее езика. Тя ми написа стихове, които носят идеята на гръцките. Разбира се, не са 1:1, защото е невъзможно да се получи пълно припокриване. На мен лично много ми харесва българския текст и ги изпях с огромно удоволствие.”, сподели Човека-глас.
След като песента бе промотирана, самият Кирякос Пападопулос изказа задоволството си от BG варианта пред всички в личния си профил и на фен страницата си във facebook. Хитмейкърът от Гърция написа: „Много добра българска версия на песента, изпята от моя приятел Тони Стораро по текст на Дони Василева”.
Българската звезда на свой ред останал поласкан от милите думи на композитора. „Много се зарадвах, когато разбрах, че е харесал моята версия. Още по-щастлив се почувствах, че го е споделил публично. Винаги е приятно да получиш признание за работата си.”, сподели развълнувано гласовитият изпълнител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар